Lördag! Gott om tid o gott om mat!
Vi gjorde en riktig kylskåpsrensning i kväll och lagade till en ”tre-rätters”!
Det mesta nytt o oprövat – förrätten (två egentligen) blev väldigt speciell – varmrätten också!

Recept för 4 personer:
400 gram fläskfärs
1,5 dl riven ost
2 st ägg
½ dl vispgrädde
½ dl msk finhackad lök
½ dl finhackad persilja
1 röd chilifrukt (finhackas)
12 skivor rökt skinka
1½ tsk salt
1½ krm vitpeppar
Sås:
3 dl vispgrädde
½ dl sweet chilisås
½ dl tomatpuré
salt, svartpeppar, rosépeppar
Sätt ugnen på 200°
Arbeta samman färsen med salt, peppar, riven ost, ägg, grädde, lök och persilja.
Bre ut skinkskivorna på en stor skärbräda och fördela färsen över dem.
Rulla ihop till rullar. Lägg dem i en smord eldfast form med skarven nedåt.
Blanda ihop grädden med sweet chilisåsen och tomatpuréen - smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över färsrullarna. Strö över mald rosépeppar.
Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Ös rullarna några gånger under tiden.
Blomkålsmos:
1 blomkålshuvud
100 g philadelphiaost ”vitlök & örter”
salt
muscot
80 gram (ca) stekt bacon
Bryt isär buketterna och koka blomkålen mjuk i en stor kastrull med vatten.
Häll bort vattnet och lägg ner blomkålen i en matberedare, klicka i osten och kryddorna + bacon.
Kör några snabba ”pulser” i början – men låt sedan beredaren göra en slät o fin kräm av allt.
Till serveringen:
2 morötter
1 tsk råsocker
1 msk smör
Strimla morötterna med en skalare.
Värm stekpannan till strax över "medeltemperatur"
Låt smöret smälta o lägg därefter i morotsstrimlorna.
Bryn lätt – får inte bli ”bruna”!
Strö därefter sockret över morötterna och vänd snabbt ner.

Kommentera