Fläskkotletter är tyvärr ett ganska underskattat kött – men med lite fantasi blir det hur bra som helst.
Dessutom finns dom oftast på extrapris…
En LCHF-inspirerad rätt – även om den kanske inte är helt ”rättrogen”.
Ganska okomplicerad – men med lite ”hetta” och kraftiga smaker!

Recept för 4 personer:

4 Fläskkotletter
1 stort blomkålshuvud
16 körsbärstomater
1 dl gröna ärtor
Salt & vitpeppar
Castello Blåmögelost
1½ msk Vit tryffelolja
1 msk Rapsolja (att steka blomkålen i )
3 champinjoner
1 röd chilifrukt
5 dl kött- & grönsakbuljong
1 dl grädde
3 msk Brun Maizena
1 schalottenlök
1 pressad vitlöksklyfta
En kruka färsk timjan

Marinad
Salta o peppra kotletterna och lägg dom några timmar i rumstemperatur i en marinad av:
½ flaska ljus lageröl
1 msk soya
1 tsk krossad rosmarin

Svamp och Chilisås
Finhacka champinjonerna och chilin.
Rosta några minuter i en het stekpanna och lägg åt sidan.
Finhacka schalottenlöken och blanda ner i buljongen tillsammans med den pressade vitlöken i en kastrull. Tillsätt även hackad färsk timjan.
Låt koka o reducera till ca 2,5 – 3 dl
Mixa allting i en mixer och sila tillbaka vätskan i kastrullen.
Häll i grädden och smaka av med salt och vitpeppar.
Tillsätt maizenan och låt det reda ihop.
Tillsatt svampen och chilin och låt puttra på låg värme några minuter.

Stek kotletterna ett 2 minuter / sida på HÖG värme i en grillpanna utan fett.
Salta o peppra efter behag.
Klicka på ca 1 msk Blåmögelost på varje kotlett och låt smälta i t ex micron.

Blomkålen o tomaten
Skiva Blomkålen i cm-tjocka skivor
Skiva tomaterna tunt.
Stek på medelhög värme i rapsolja och vänd försiktigt.
Blanda ner ärtorna på slutet och håll varmt.

Servera med blomkålen som ”bädd” med kotletten ovanpå.
Ringla vit tryffelolja ovanpå.

Häll den varma såsen över och dekorera med färsk timjan.
Ett fylligt rödvin är att rekommendera!
Smaklig måltid!

Kommentera

Publiceras ej