Tillbaka till "fredagslunken" med sönerna efter en välförtjänt semester.
Otåliga tonåringar tenderar till att vilja ha mindre komplex mat på fredagkvällar - så denna pastarätt passade alldeles ypperligt!
Detta är dock "lite mera krävande" - men jag lovar att det är det värt!
Tillagningstid - runt en timme.

Knaperstek bacon o lägg på hushållspapper för att torka o dra ut fett.
Riv den gula löken, pressa vitlöksklyftorna och strimla o finhacka chilifrukterna (ta bort kärnorna!)
Bryn löken o chilin i en msk olivolja till det börjar få färg.
Tillsätt därefter köttfärsen, bryn o finfördela.
Strö över vetemjölet, låt bryna en stund o tillsätt därefter vatten o buljongtärningarna.
Rör ned finkrossade tomaterna, tomatpurén och ketchupen.
Låt puttra en liten stund o klipp därefter ner det knaperstekta baconet i "cornflakestora" bitar.
Finhacka Basilikan och rör ned (spar några blad till dekoration)
Låt allting puttra ihop 5 minuter på svag värme.


Under tiden - koka pastan 10 min ( eller enligt rekommendation)
Sila bort vattnet och rör ned ostsåsen + olivolja + tryffeloljan.

Servera med basilikablad, några chiliringar, riven parmesan, svarta oliver o en baconskiva på topp! 


Receptet är för 4 vuxna:

500 gram nötfärs
500 gram finkrossade tomater med basilika (ICA)
2 x 140 gram bacon
2 röda chilifrukter
1 STOR gul lök
2 stora klyftor vitlök
1 msk vetemjöl
200 gram tomatpuré
1 dl svartpepparketchup
1½ köttbuljongtärning
2 dl vatten
1 krm paprikapulver
1 krm vitpeppar
2 pkt Kelda "4 sorters ostsås" (!)
2 msk olivolja
1 tsk vit tryffelolja

1 kruka Basilika
salt efter behag

Kommentera

Publiceras ej