Planen ikväll med matlagningen ikväll var en lite "bättre" middag då äldste sonen ”jubilerat”.
Men efter ett besök hos min fromma moder / Farmor kom det lite på kant….
Grabbarnas farmor ( o min mor) hade gjort en helt underbar trevåningstårta som innehöll äpplen, hallon, ananas och grädde, med kolasmak…..Måste erkänna att både undertecknad o grabbarna åt lite ”mer än vi tänkt oss…Tillföljd av detta blir det då en relativt improviserad middag – där sönerna fick full frihet att bestämma…..
Schnitzlar + Potatisklyftor med skal inhandlas….
OK – detta är inte ”matlagning” på DET sättet…men, vad göra?
In med potatisklyftorna i ugnen – med lite olivolja runt…225° i 20 minuter.
Schnitzlarna värms sakta upp från en kall grillpanna med lite smör som får smälta.
Lägg sedan ner – 1 minut per sida tills värmen börjar att ”ta sig”…
Under tiden – ett kryddsmör - ta 50-60 gram smör i en liten skål, pressa i två vitlöksklyftor, en tsk Sambal Oelek, en tsk Dijon senap + ett rejält knippe finhackad färsk timjan och rör ihop. Ställ skålen i micron o kör ”järnet” i 20 sekunder.Rör om – o ställ in i frysen…..
Låt frusen Sparris få ett uppkok i lättsaltat vatten – och därefter kylas ned med 1-2 dl kallt vatten.
Servera sedan potatisen med lite Tryffelolja ringlad ovanpå, + en nypa salt.
Schnitzeln får en klick av kryddsmöret – som får rinna ut – med den kokta sparrisen ovanpå.
Servera ihop med Ruccolasallad och körsbärstomater.
Lite roligare än vad ”halvfabrikat” brukar vara!
Recept för 4 personer:
4st Scan ”Schnitzlar
800 gram ”Potatisklyftor med skal” - ICA
60 gram smör
2 vitlöksklyftor
1 tsk Sambal Oelek
1 tsk Dijonsenap
Timjan (färsk)
50 gram Ruccolasallad
8 gröna sparrisar
8 körsbärstomater
Kommentera