Blev idag sugen på husmanskost - fast med lite lyxkänsla ändå!
Vad kan då vara en bättre förrätt än en hederlig Gubbröra - fast här med lite "snits".

Recept för 4 personer.
2 hårdkokta ägg
½ burk löjrom (100 gr)
4 msk majonäs
1 msk kapris
3 ansjovisfiléer
1 msk finhackad gräslök
4 skivor kavring
½ lite rörlök
Bregott
Dillkvistar
Svartpeppar (krossad) 
 

Skala och finhacka äggen. Finhacka även ansjovisfilérna och kapris.
Blanda ner äggen, majonäsen, 2 msk löjrom, gräslök, kapris och ansjovis.
Ta ut tundlar ur bröden med en sk. Utstickare.
Bre ett tunt lager Bregott på dem.
Fördela röran på brödskivorna. Forma en msk löjrom och lägg försiktigt på toppen.

Dekorera med finhackad rödlök, svartpeppar och dillkvistar.
Serverades ihop med en Mariestads Julebrygd och en 4:a "Skåne".

 

 

 

 

2 kommentarer

G-B M

16 Dec 2012 21:21

Ja du har lyxat till det värre !

G-B M

16 Dec 2012 21:21

Ja du har lyxat till det värre !

Kommentera

Publiceras ej