Pannacotta har vi alltid varit förtjusta i.
En enkel, men samtidigt väldigt god o läskande dessert – speciellt efter ngt kryddstarkt.

Recepten går att variera i det oändliga – t ex så här:
Recept för 4 personer
4 dl grädde
2 msk vaniljsocker
2 gelatinblad
2 dl hemmakokt lingonsylt
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
Häll ner grädden i en kastrull o hetta upp ihop med vaniljsockret.
Häll ihop lingonsylten med gräddblandningen och hetta upp till det får ett lätt uppkok.
Sila tillbaka i kastrullen genom en finmaskig sil.
Krama vattnet ur gelatinbladen o rör ned i grädden o låt smälta.

Häll upp i dessertskålar o låt kallna/stelna 4 timmar i kylen.
Servera med upptinade, sockrade lingon, finsmulad pepparkaka + ½ pepparkaksmåne!

 

1 kommentarer

Gun-Britt

10 Dec 2012 00:16

Det ser verkligen mumsigt ut !!

Kommentera

Publiceras ej