Dagens söndagsmiddag består av två rätter som vi bara var tvungna att pröva!
Hittade dessa recept i Narvik och ”smugglade” ut dem.
Resultatet var väldigt spännande och härlig sommarmat – blandade sött, salt o surt! 

Grillad lax med mangosallad
recept för 4 personer:
600 gram laxfilé
2 msk olivolja
Salt
Vitpeppar
2 st mogna mangofrukter
2 st röd chili
1 kruka koriander
4 msk olivolja
Saften från en lime
Salt
Vitpeppar 

Plocka alla blad från koriandern och hacka dem grovt. (spar några till garnering)
Skär mangon i tärningar, chilin i tunna skivor (ta bort fröna) och blanda alla ingredienser.
Smaka av med salt o lite vitpeppar. Ställ i kylen o låt svalna.
Pensla laxen med olivolja och salta o peppra.
Grilla några minuter på varje sida.
Servera nygrillad lax med den kalla mangosalladen. 

Grillade pilgrimsmusslor med sparrispotatis
recept för 4 personer:
4 stora pilgrimsmusslor
4st stora kokta potatisar
olivolja
8 gröna sparris
2 körsbärstomater2 msk gräslök (finhackad)
¾ dl olivolja
1 msk rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar 

Skär potatisen i klyftor.Koka sparrisen i lättsaltat vatten o låt dem svalna.
Dela tomaterna i småbitar o avlägsna kärnorna.
Blanda pförsiktigt otatis, sparris, tomat, gräslök med olivoljan och vinägern.
Salta och peppra efter behag.

Pensla musslorna med oljan och salta och vitpeppra.
Grilla ca 30-40 sekunder på varje sida.
Servera nygrillade musslor med sparrispotatisen.

 

Kommentera

Publiceras ej