Trots att sommaren verkar utebli så är vi optimistiska och äter sommarmat!
En friterad Laxfilé med en väldigt ”matig” potatissallad.
Servera laxen med en ”grov” potatissallad ihop med en kall tonfiskkräm som sås vid sidan om med gräslök och citronbitar.
Borsta av färskpotatisen så att det mesta av skalet lossnar och koka dem därefter i lättsaltat vatten.
Häll bort vattnet, skär i mindre bitar och ställ i kylen för att svalna.
Skiva rädisorna tunt.
Vispa ihop äggulorna med (elvisp!) Dijonsenapen, ättikspriten, salt och peppar
Tillsätt rapsoljan droppvis till att börja med under ständig vispning, men sedan i en fin stråle till den börjar att ”ta ihop”
Tryffeloljan hälls i sist av allt.
Rör ihop potatisen, dressingen och grönsakerna med lite försiktighet strax innan servering.
Salta och peppra laxfiléerna runt om.
”Grilla” fisken i en grillpanna i 2 msk olivolja 4-5 minuter / sida på hög värme – så den blir friterad.
Pensla över olja hela tiden.
Recept för 4 personer:
Ca 1 kg färskpotatis
2 knippen skivade rädisor
70 gram babyspenat
2 dl hackad ”grönsakslandsfärsk” gräslök
Dressing:
3 äggulor
3 msk Dijonsenap
0,5 dl 12% Ättiksprit
1 tsk salt
Svartpeppar
2,8 dl rapsolja
0,2 dl vit tryffelolja
Tonfiskkräm
1 burk tonfisk i olja
1 dl majonnäs
2 msk kapris
5 sardellfiléer i olja
1 ½ msk färskpressad citronjuice
Svartpeppar (efter behag)
2 ”stänk” Tabasco
Mixa alla ingredienser till en fin röra med majonnäs, kapris och sardeller med en stavmixer.
Smaka av med citronjuice, Tabasco och svartpeppar.
Kommentera