En lättsmält förrätt - eller en lätt lunch - som passar soliga dagar/kvällar.
En del jobb med denna – men låt inte detta avskräcka.
Resultatet är väl värt mödan!
Receptet är för 4 -6 personer.
1 burk tonfisk i olja
5 sardellfiléer
8 gelatinblad
1½ msk kapris
1 dl majonäs
1 msk tomatpuré
1 msk Sambal Oelek
1 msk citronsaft
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl vispgrädde
2 dl räkor (skalade – spara några till dekor)
2 msk citronsaft (pressad)
Tabasco
Ängssyra
Hjärtsallad
Körsbärstomater
Citron
Dill
Stavmixer (!)
Börja med att blötlägga gelatinbladen i ordentligt med kallt vatten.
Låt dem ligga i 10-11 minuter.
Häll bort oljan från tonfisken o lägg den i bunken till stavmixern.
Tällsätt sardellerna, räkorna, kapris, majonäs, tomatpuré, Sambal, och citronsaft. Smaka av med svartpeppar o salt.Kör allt till en fin puré med hjälp av stavmixern.
Vispa grädden ganska tjock och rör ned den i tonfiskröran.
Krama vattnet ur gelatinbladen och låt dem smälta i en kastrull på låg värme.
Häll ner de smälta gelatinbladen i en fin stråle under omrörning i smeten.
Skopa upp i portionsglas och låt svalna 4-5 timmar.
Servera kall, med räkor, dill, hjärtsallad, ängssyra, citronskiva och varm vitköksbaguette.
Kommentera