Söndagens middag med en härligt lyxig touch.
Husets godaste fiskrätt – just nu!
Snabbt och enkelt att göra.
Recept för 4 personer:
Laxen:
4 laxfiléer á 145-155 gram
30 gr smör
2 msk Ströbröd
2 msk Finhackad Koriander
Salt
Vitpeppar
Såsen:
2 dl grädde
0,75 dl cashewnötter
2 krm ingefära (torkad)
1 tsk rosépeppar (mortlad)
1 msk Dijonsenap
1 Fiskbuljongtäning
2 dl créme fraiche naturell
2 pkt färsk Ravioli (Ricottaost och spenat)
Dill (ofräsch dill, ICA!!…..)
Citron
Rädisor
1 msk olivolja
2 tsk vit tryffelolja
Smält smöret i micron i en ugnsfast form.
Lägg i laxfiléerna och pensla över smör.
Salta och vitpeppra efter smak.
Fördela ströbrödet jämt över laxen och avsluta med att strö över Koriander.
Gratinera i ugnen på 225° i 15 min.
Blanda samman grädde och créme fraiche i en liten kastrull och värm upp.
Smula sönder buljongtärningen och rör ned.
Tillsätt ingefära, rosépeppar, dijonsenap och cashewnötter.
Värm försiktigt, under omrörning, till den ”kokar upp”.
Ringla olivolja och tryffelolja över den nykokta pastan och servera omedelbart.
Gärna med tunna citronskivor, några dillvippor och tunt skivade rädisor.
Kommentera