Kände för en lite stadigare lunch idag så man orkar med att bevaka gäddfiskefestivalen i eftermiddags / kväll.
Banka lövbiffarna lite tunnare med baksidan av handen (typ Karate :-) Salta och vitpeppra biffarna.
Skala och koka potatisen.
Medan potatisen kokar:
Grovhacka löken och champinjonerna och fräs ihop med en klick smör i en stekpanna.
Efter några minuter, tillsätt kaprisen o låt den fräsa med en stund.
Lägg åt sidan o låt svalna en stund.
Lövbiffarna har nu fått dra åt sig av saltet & vitpeppar så nu är det bara att fördela fyllningen och vika dem dubbelt. Fäst ihop med tandpetare.
En rejäl smörklick i stekpannan o i med biffarna.
Stek på medelhög värme 2-2½ minuter / sida.
Ta upp biffarna och håll dem varma under tiden.
Vispa ur stekpannan med grädden och salta lite lätt och häll skyn i kopp el dyl.
Klicka i lite smör o bryn babyspenaten lätt på låg värme i stekpannan (½-1 minut)
Pressa potatisen genom en potatispress.
Tillsätt en skvätt mjölk, crème fraiche, salt och peppar.
Blanda i hackad timjan och ”en stöt” riven muskot.
Lägg upp o servera med färsk timjan, babyspenat, gräddskyn och en körsbärstomat.
Receptet räcker åt två personer.
4 Lövbiffar
1 Gul lök
1 Champinjon (stor)
1-1½ msk Kapris
4 potatisar
1 dl Crème fraiche, Franska Örter
½-1 dl mjölk
1 näve Babyspenat
Salt
Vitpeppar
Muskot
Timjan
1 kommentarer
Gun-Britt
16 Jun 2012 14:41
Å ,så gott det ser ut och dessutom riktigt vackert !!!
Kommentera