En tolkning av ICA´s recept i Buffé
 

Perfekt sommarstugemat som är relativt enkel att både förbereda och tillaga.
Tonfiskkrämen kräver dock en stavmixer eller liknande.

 

 

 

Foliepaketen (Recept för 6 personer)
 
600 gram tärnade filébitar av Lax och Sej + 200 gram skalade räkor
½ Purjolök skuren i tunna skivor
200 gram Philadelphiaost (Vitlök och örter)
2 st Röda Chilifrukter
12 kokta potatisar, skivade
1 ½ tsk salt
1 krm Svartpeppar
6 ark Aluminiumfolie (Grill!)
Lägg ut foliearken och lägg upp potatisen (handflatestor yta)
Lägg sedan på fiskbitarna och strö salt över.
Finhacka chilifrukterna och blanda ihop med färskosten.
Strö purjolöken över och toppa med en klick av färskosten.
Vik ihop paketen och lägg på grillen i ca: 15 minuter
Behöver inte vara ”superglöd” – om grillen är väldigt het – lägg lite vid sidan.

Servera med sallad och tonfiskkräm

 

Salladen
består av ”Krispsallad” som hackas lite grovt – sparris (COOPS egen på burk) i bitar, Bonduelle Majs (COOP) med soltorkade tomater och en burk Kidneybönor. Hacka en stor Rödlök, tillsätt en halv burk Syltlök, lite svarta oliver, ett rejält knippe Rädisor som skivas – och sist men inte minst – ”Knorr Italiensk Dressingmix” + ett par stötar Aromat, ihop med olivolja, vatten, en tsk Dijonsenap o lite vitvinsvinäger. Blanda väl o ställ i kylen o svalna

 

Tonfiskkräm
1 burk tonfisk i olja
1 dl majonnäs
2 msk kapris
4 sardellfiléer i olja
1 msk färskpressad citronjuice
Svartpeppar (efter behag)
1 ”stänk” Tabasco

Mixa med en stavmixer alla ingredienser till en fin röra med majonnäs, kapris och sardeller.
Smaka av med citronjuice och peppar.

Kommentera

Publiceras ej