Höstlov o tillika långhelg med sönerna - brukar innebära matlagning.
Så blev det ikväll också! Denna dessert är "Never Before".
Tack kära Mor för din lingonsylt o frysta lingon!

Recept för 4 personer
4 dl grädde
1 msk vaniljsocker
2 gelatinblad
50 gram vit choklad
1½ dl hemmakokt lingonsylt
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
Häll ner grädden i en kastrull o hetta upp ihop med vaniljsockret.
Låt chokladen smälta ned i grädden under omrörning.
Hetta upp till det får ett lätt uppkok.
Häll ihop gräddblandningen med lingonsylten o mixa slätt med en stavmixer.
Sila tillbaka i kastrullen genom en finmaskig sil.
Krama vattnet ur gelatinbladen o rör ned i grädden o låt smälta.
Häll upp i dessertskålar o låt kallna 4 timmar i kylen.
Servera med upptinade, sockrade lingon o en rosmarinkvist på topp!
Kommentera