Precis så gott som det låter!
3 portioner

3 päron
½ kruka rosmarin
½ dl hasselnötter
1½ msk smör
1 msk flytande honung
1 msk ljus sirap
1½ msk färskpressad citronjuice 

Vaniljglass 

Så här gör man:
Skala o klyfta päronen ( typ 8 delar)
Finhacka rosmarinen.
Hacka hasselnötterna lite grovt o torrosta dem lätt i stekpannan.
Ta undan nötterna, klicka i smör o fräs päronklyftorna till dom börjar få färg.
Ringla över honungen och sirapen, strö hasselnötterna o rosmarinen över.
Tillsätt citronjuicen o sjud på låg värme, till päronen mjuknar.
Servera päronklyftorna ngt varma – med två kulor av vaniljglass o en kvist rosmarin.





1 kommentarer

Mamma

14 Nov 2012 18:30

Åh,vad gott det ser ut. Och dessutom så vackert.

Kommentera

Publiceras ej