Grabbarna längtade efter en ”Friscoburgare”  - en hemmagjord kopia av MAX…och visst – men fadern äter ju inte brödet längre – så läge för en kompromiss + komplement till stekta Hamburgare – (som jag fortfarande äter ) – dock inte med bröd, som mina tvenne söner! SÅ - här kommer Broccolilådan först! En slags LCHF variant! Supergott!

 

Receptet räcker för 3-4 personer (receptet till hamburgaren hoppar jag över - DET är upp till var o en )

250-300 gram fryst Broccoli
150 gram rökt & "frimärkstunt" skivad karré (strimla!)
2 tsk salt
3 dl mjölk
3 ägg
½ msk riven muskot
1½ riven hårdost ( i detta fall Präst..)
1 msk Olivolja

 

Koka upp den djupfrysta Broccolin 3-4 minuter i lättsaltat vatten.
Låt svalna o häll bort vattnet.
Koka upp mjölken – låt också den svalna och tillsätt äggen, saltet & muskoten och den rivna osten,
lätt ihopvispade. Lägg broccolin i en smörad ugnssäker form och strö karrén över.
Häll äggsmeten över och låt grädda mitt i ugnen på 200° ungefär 30 minuter – eller till äggstanningen ”tar ihop” och har fått lite färg. Servera varm – kall – eller uppvärmda ”tårtbitar” – och med några stänk Tabasco över!

 

Kommentera

Publiceras ej