Jag blev så himla sugen på att pröva ett recept från "kollegorna" nere i Tärnaby!
Testade detta idag och det var helt vansinnig gott!
Receptet är från Lannérs Köksblandning och är plankat rakt av - så när som på att piri-pirin är utbytt mot en hel Habanero i stället (piri-piri fanns inte i Kalix...)
Var så goda:
 
 
"Det här är en het/stark förrätt som är otroligt fräsch och god, gillar man inte het mat ska man inte äta det här.
 
2 port/glas Gazpacho
 
½ Fänkål
1 st stjälk från en Stjälkselleri
½ Gurka skalad & urkärnad
½ Honungsmelon urkärnad
3 msk Limesaft
1 tsk sötningsmedel/sötrix
1 tsk salt
1 habanero urkärnad
 
Skär ner Fänkål, selleri, gurka,melon grovt ner i en mixer och mixa till en nästan slät massa, sila sedan bort saften från massan i en skål. 
Rör ner sötningsmedel, limesaft och salt, (här kan man smaka sej fram till sälta och sötma till vad man själv tycker blir godast så börja med små mängder)
Mortla habaneron med några droppar olivolja och smaksätt med så mycket som ni själv önskar, Habaneron är stark så var försiktiga om ni är känsliga för heta smaker.
Ställ på kyla, skall serveras iskall.
 
Grillade räkor
 
500g. Stora Räkor (med skal)
2 tsk Chiliflakes
5-6 Myntablad
 
Skala räkorna och strimla myntabladen, slå ut chiliflakes på ett fat, rubba in räkorna med chili och mynta.
Hetta upp en grillpanna väldigt het och snabbgrilla räkorna ca:30 sek. på varje sida.
Servera på spett eller på fat."
 

1 kommentarer

GBM

17 Feb 2013 22:30

Men Gud så flott !!

Kommentera

Publiceras ej