Fortsätter med lite kalorisnålare mat – men med en sallad som ger en vardagslyxig känsla – det krävs dock att den sk. Krispsalladen är FRÄSCH.
Dressingen med Dijonsenapen ger lite ”bett” eftersom det inte finns ngn sås här….
Denna sallad kan med framgång användas ihop till sommarens grillade kött.

För 4 personer
4 st fläskkotletter
1 stort salladshuvud ”krispsallad”
1 burk Zeta Kidneybönor
1 burk COOP Sparris
1 rödlök (medium)
15 Olivier med Chili
1 apelsin
1 tsk rosmarin (torkad) 
1 påse Italiensk dressingmix
3 msk rapsolja
2 msk vatten
1 msk balsamvinäger
1 msk Dijonsenap

 

Pressa saften från en hel apelsin och häll ner över kotletterna i ett par plastpåsar ihop med rosmarin, salt o vitpeppar. Låt marinera 3-4 timmar. Vänd påsen då & då.Skölj salladen väl i ett durkslag.
Skölj även kidneybönorna och sparrisen ordentligt i samma durkslag.
Hacka rödlöken lite grovt. Klipp oliverna på mitten (tvären)
Blanda alla ingredienser försiktigt i en stor salladsskål med lock.
Blanda kryddpåsen (Italiensk dressingmix) med vatten, olja, balsamvinäger och dijonsenap.
Rör om ordentligt. Häll över salladen och vänd ihop några varv.
Ställ kallt en timme.
Bryn rumsvarma fläskkotletter på medelvärme 2-3 min / sida i rapsolja, salta o peppra lätt.
Sedan in i ugnen på 225° ca 15-20 minuter, till de får en vacker rödbrun färg.
Servera med kylskåpskall sallad, apelsinslices och lämplig, kalorisnål dryck.
Strö gärna lite Medelhavssalt över det hela!


En extra bonus var ”Julklappssenapen” från Lehnsgaard – ”Bornholmsk Sennep – med lakrids” Vannsinnigt gott till fläskkotlett!

 

Kommentera

Publiceras ej