Idag fyndade jag lammkotletter för halva priset på ICA i Kalix (ovanligt med lamm i den butiken...)
Ett recept som jag såg i Narvik på lammkotletter, gav en idé om att göra en blandning av medelhavs- & asiatisk matkultur.

Recept för 2 personer:
450 gram lammkotletter
350 gram färskpotatis
½ kruka Thaibasilika

Marinad:
2 cm ingefära, finriven
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
1 dl rapsolja
Blanda samman ingredienserna till marinaden.
Lägg kotletterna i en plastpåse o häll marinaden över.
Låt dra 5-6 timmar.

Yoghurt, Feferoni & gurksås
1/3 gurka, hyvla skivor med osthyvel
4st feferoni, skivas tunnt
1½ dl turkisk yoghurt
½ citron (rivet skal + saften)
1 krm salt
Blanda yoghurt med citronskal o saft och saltet.
Rör försiktigt ner gurkskivorna o smaka av med mer salt OM det behövs.

Koka potatisen och skär den sedan i centimetertjocka skivor.
Blanda med finhackad Thaibasilika, 4 msk olivolja + saft o skal från ½ citron.
Smaka av med salt OM det behövs.

Grilla kotletterna 1-2 minuter på varje sida och pensla marinaden över.
Servera bums - med varm potatis och kall sås.

Kommentera

Publiceras ej