Japansk Biff med soya & wasabi
En väldigt Japaninspirerad rätt så här i sommarvärmen!
Den är kryddstark – så se till att ha kall vätska nära….

Receptet räcker för 4 personer.

500 gram ryggbiff
Skär i tunna strimlor och låt marinera över natten.
Marinaden består av solrosolja, Japansk soya och Santa Maria BBQ Grilloil (hickory)
Alla propotioner på”en höft” – detta är improvisation!

30 -50 gram smör
1 gul lök, strimlad
1 morot som skärs i smala stavar o därefter tärnas
1 STOR vitlöksklyfta, finhackas
Bryn detta i en stor stekpanna (typ wok) tills det börjar ”få färg”
Lägg i den strimlade biffen o bryn ordentligt några minuter ihop med löken tills färgen känns rätt. Tillsätt 4 dl kött- & grönsaksbuljong, 1½ msk Sambal Oelek + 1dl Thai Sweet Chili Sauce o låt puttra ihop. Efter en 7-8 minuter sila över vätskan i en skål o lägg köttet o grönsakerna i en annan skål. Häll tillbaka vätskan i stekpannan.
Tillsätt ½-1½ msk brun maizena o låt ”ta ihop”.
Tillsätt en knippe diagonalskurna sockerärtor o låt ”puttra” med på slutet.

Wasabi & soyasås
Blanda 4 cm Wasabipasta och 2 msk matskedar Japansk soyasås.
Fördela i små serveringsskålar.

Servera VARMT ihop med nykokt broccoli, riset o en läskande Asiatisk ljus lageröl.
Dekorera med några sockerärtor och fint strimlad morot.

Koka jasminriset enl. anvisningen på förpackningen – dock 1dl EXTRA vatten för att förhindra att det blir alltför torrt!

 

 

1 kommentarer

GBM

06 Jul 2013 22:38

smaskigt ut !!
Nu äntligen kom jag in på internet.Det ser "värre"

Kommentera

Publiceras ej