Rabarberpannacotta blir man sugen på i denna värme!
Har rabarber på min tomt som växer så det knakar o hyresvärdens tillstånd att använda dem!

5 gelatinblad
350 g rabarber
2 dl vatten
1½ dl socker
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde

½ dl strösocker
kanel

Gör så här:

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Skär rabarbern i tunna skivor.
Skär några tunna skivor från ”det röda” o lägg åt sidan till senare.

2. Koka upp vattnet ihop med socker och uppsnittad o urtagen vaniljstång.
Lägg i rabarbern och koka under lock i ca 4-5 minuter, tills rabarbern är mjuk.

3. Ta upp vaniljstången och mixa rabarbern. Passera rabarbern genom en finmaskig sil.
Tillsätt grädden och koka upp.

4. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta med i rabarber- och gräddblandningen.
Fördela i portionsglas, och låt stå kallt i 2 timmar.

5. Värm upp en stekpanna o klicka i lite smör som får smälta. Ta nu dom tunt skivade rabarberna och värm upp i stekpannan till dom mjuknar. Häll över ½ dl strösocker och ”en stöt” kanel och låt rabarberna karamelliseras.
Fördela rabarbern och sockerlagen på pannacottan och låt stå kallt i ytterligare 2 timmar.

Smums ;-)

1 kommentarer

GBM

01 Jun 2013 18:30

Åh,vad gott det ser ut !!

Kommentera

Publiceras ej