Lördagsmums!
Recept för 4 personer
5 dl grädde
3 msk vaniljsocker
2 gelatinblad
80 gram vit choklad
1½ dl blåbär (frysta, tinade)
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter.
Häll ner grädden i en kastrull o hetta upp ihop med vaniljsockret.
Låt chokladen smälta ned i grädden under omrörning.
Hetta upp till det får ett lätt uppkok.
Häll ihop gräddblandningen med blåbären o mixa slätt med en stavmixer.
Sila tillbaka i kastrullen genom en finmaskig sil.
Krama vattnet ur gelatinbladen o rör ned i grädden o låt smälta.
Häll upp i höga cocktailglas o låt kallna 4-5 timmar i kylen.
Servera med upptinade blåbär och hackad vit choklad (Lindt, White)
1 kommentarer
GBM
10 Mar 2013 00:12
nå nu har ni ätit jättegott,man blir ju hungrig av att se allt det goda.
Kommentera