Som ett ”led” i sportlovet och mina grabbars önskemat – så blev detta varmrätt idag. Publicerat tidigare –
(dock, med lite ändringar)
 
 
Recept för 3-4 personer:
Zucchinitagliatelle 400 gram Zucchini (skalas tunt)
1 msk solrosolja
Smörklick
Lite flingsalt
Stek på medelhög värme utan att bränna. Vänd hela tiden.
 
Entrecote
4st härligt marmorerade bitar – ca 1 kg
Salt, vitpeppar, rosépeppar & grönpeppar efter behag

”Mortla” 1 krm vardera av rosépeppar & grönpeppar.
Häll ½ msk olivolja over köttet, salta, peppra och ”gnid in rosépeppar & grönpeppar” på varje sida.
Låt köttet ligga framme o bli rumstempererat. Stek på en temperatur lite över ”medel” så att det marmorerade fettet börjar att smälta. 2-3 minuter / sida och vänd 2-3 gånger!
Lägg i en ugnsfast form och ”håll varm” i 100 grader i ugn…

Rödvinssås
Jag finhackade 2st stora schalottenlökar och lät dem brynas på låg värme i en rejäl klick smör i en stekpanna. Här behöver inte löken få färg – utan detta är för att dra ur sötman från löken. Färsk timjan - klippte ett ordentligt knippe och lät det brynas med löken. Sedan i med 3 dl av rödvinet – I detta fall ”Native 2011” Touriga Nacional o Cabernet Sauvignon från Portugal. En redning av 2 msk Brun Maisena – och ned i pannan under omvispning. Tillsätter här 3 msk Kalvfond (Bong) och låter detta sjuda – vi skall reducera detta ned till ca 2 dl. Slutligen silar vi allting genom en finmaskig sil och pressar vätskan ur ingredienserna. En liten skvätt grädde – rör om – o så kan vi ställa såsen åt sidan tillsvidare med en smörklick på topp.
 
Grabbarna åt med klyftpotatis – undertecknad med Zucchinitagliatelle + haricot vers.
Några rejäla vred på pepparkvarnen skadar inte heller!

Kommentera

Publiceras ej