En blandning av Medelhavssmaker som ”bara kom över mig” idag…
Att ICA hade ”ät snart pris” på kycklingfiléerna underlättade ju – naturligtvis!
Annorlunda smaker som sagt – lite kryddstarkt också - våga pröva!

 

Recept för 2 personer:
2 stora kycklingfiléer (400 gram)
2½ msk olivolja
1 gul lök som finhackas
3 vitlöksklyftor som finhackas
Saft från 1 citron + strimlat skal från citronen
1 msk dragon (torkad)
1 dl torrt vitt vin
½ krm Curry
Salt & peppar

 

Börja med att skära mycket tunna skivor (3 mm) tvärs över av kycklingfilén.
Hetta upp olivoljan i stekpannan o lägg i löken. Stek den mjuk i ca 3-4 min så att den tar färg.
Tillsätt därefter vitlöken och stek ytterligare 30-40 sekunder.
Lägg därefter kycklingskivorna i stekpannan och stek långsamt alla ingredienser lätt gyllene tills kycklingen är mör o genomstekt, ca 7-10 minuter.Rör om då och då och låt inte brännas!
Tillsätt nu citronsaften, vinet, curryn och citronskalet och låt det småputtra.
Dra bort stekpannan från plattan och rör ned dragon. Smaka av med salt o peppar.
Låt stå på svag värme o reducera.

 

Brysselkålen
250 gram färsk Brysselkål
3 tsk salt
Koka brysselkålen i ca 8-10 minuter i lättsaltat vatten.
Låt rinna av genom ett durkslag.
Smält smör i stekpannan och ”bryn på” brysselkålen under några minuter - under ständig ”omrullning”.
Skala några morötter – tunt – o låt lättkoka i saltat vatten + 1 krm ingefära ( torkad)
Koka upp o låt mjukna – servera ihop med en smörklick.
Servera allting varmt/hett – gärna ihop med ett smakrikt rödvin!

1 kommentarer

GBM

24 Mar 2013 17:09

Värre "våckert " och säkert mycket gott också.

Kommentera

Publiceras ej